Čokoladni kolač
SASTOJCI:
Biskvit:
* 4 jaja
* 100 g kokosovog šećera
* 1 dl kokosovog ulja
* 1 dl vode
* 220 g pirovog bijelog brašna
* 2 žlice kakaa u prahu
* 2 dl zobenog mlijeka
Krema:
* 2 bio kisela vrhnja
* malo svježeg sira
* 100 g kokosovog brašna
* 5 žlica agavinog sirupa
Preljev:
* 250 g tamne čokolade
* 2 žlice kokosovog ulja
OPIS POSTUPKA: Žumanjke odvojimo od bjelanjaka, dodamo šećer, kokosovo ulje i vodu te sve zajedno dobro izmiksamo. Nakon toga dodamo brašno i kakao u prahu. Od bjelanjaka izmutimo snijeg kojeg lagano umiješamo u pripremljenu masu. Masu izlijemo u pekač i pečemo 20-25 minuta na 180 stupnjeva. Kada je kolač pečen, ohladimo ga i natopimo zobenim mlijekom. Sve sastojke za kremu dobro izmiksamo i s njom namažemo biskvit. Čokoladu i kokosovo ulje istopimo i prelijemo preko kreme. Kolač preko noći ostavimo u hladnjaku da se ohladi i okusi pomiješaju. Izrežemo ga na kocke i poslužimo.
RECEPT PRIPREMILA: Ana Golavšek
Komentari (0)