Čokoladni chia puding
* zobeno mlijeko – okus čokolada (ili neki drugi okus)
* chia sjemenke
* kakao u prahu
* kokosov šećer
* vanilija u prahu (umjesto toga možemo dodati aromu ili ekstrakt od vanilije)
OPIS POSTUPKA: Upotrijebimo mlijeko – najbolje čokoladno zobeno mlijeko, a može i rižino ili sojino. U veću posudicu ulijemo 1 dcl mlijeka i dodamo 2 žlice chia sjemenki, 2 žlice kakaa u prahu, manju žlicu kokosovog šećera i dobro promiješamo (kakao se malo teže istopi) te ostavimo da se zgusne do željene gustoće. Chia sjemenke nabreknu već nakon 15 minuta a možemo ih ostaviti da stoje i preko noći. Volumen chia sjemenki, kada su namočene, se poveća za najmanje dva puta. Ovisno od željene gustoće možemo dodati još i mlijeko te na kraju vaniliju u prahu. Vanilija da pudingu poseban okus, ako ju nemamo u prahu možemo dodati aromu ili ekstrakt od vanilije.
VRIJEME PRIPREME: 3 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana H.
Komentari (0)