Čokoladne posudice
Sastojci za tijesto:
* 50 g mljevenih badema
* 70 g pirovog brašna
* 1/2 žličice sode bikarbone
* 3 žličice zaslađivača stevija
* 25 g kokosovog ulja (možemo upotrijebiti kokosov maslac kojeg istopimo)
* 1 žličica cimeta
* 1 žličica vanilije u prahu
* voda
Nadjev:
* čokoladni puding
* mlijeko (ili zobeno mlijeko)
* zaslađivač
* maline
OPIS POSTUPKA: U posudi prvo pomiješamo sve suhe sastojke. Zatim u sredini napravimo rupicu i dodamo ulje, vaniliju te 4 žlice vode. Od tih sastojaka s rukama izmijesimo tijesto. Ako je tijesto presuho postupno dodajemo vodu, ali samo malo kako tijesto ne bi bilo previše mokro. Uzmemo 1 žlicu tijesta i stavimo ga u silikonske kalupe za muffine zatim tijesto prstima pritisnemo u kalupe da dobijemo oblik kalupa. Posudice pečemo 14 minuta na 180 stupnjeva. Za kremu možemo upotrijebiti 1/2 vrećice praha za pripremu čokoladnog pudinga. Pripremimo ga prema uputama samo da umjesto cijele potrebne količine mlijeka dodamo polovicu vode. Umjesto šećera upotrijebimo zaslađivač steviju (2 žličice). U tijesto ulijemo u kremu i u nju dodamo nekoliko malina. Dekoriramo s malinama.
VRIJEME PRIPREME: 90 min
RECEPT PRIPREMILA: Rebeka Napret
Komentari (0)