Čokoladna torta s malinama
SASTOJCI:
Za tijesto:
* bjelanjak
* 2 žumanjka
* 1/2 praška za pecivo
* 25 g sukrina Gold
* rumova aroma
* 20 g pravog kakaa
* 40 g čokoladnih proteina
* 100 ml mlijeka Krema:
* 250 ml vrhnja za šlag
* 30g pravog kakaa
* rum
* maline
OPIS POSTUPKA: Bjelanjke izmutimo zajedno sa sukrinom u snijeg. Žumanjke, prašak za pecivo, aromu, kakao, proteine i mlijeko izmiješamo skupa i dodamo polako snijeg. Tijesto pečemo cca 40 minuta. Prvo pečemo 25 minuta na 160 stupnjeva, nakon toga temperaturu povečamo na 180. Za kremu sve sastojke osim malina promiješamo u gustu kremastu smijesu. Kada je tijesto pečeno, prerežemo ga napola i premažemo s malinama, preko toga premažemo s čokoladnom kremom i pokrijemo s drugom polovicom tijesta. Tortu pustimo bar sat vremena u hladnjaku.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Urška Žlajpah
Komentari (0)