Čokoladna torta s lješnjacima
SASTOJCI:
* 125 g maslaca
* 250 g tamne čokolade
* 5 jaja
* prstohvat soli
* 150 g kokosovog šećera
* 100 g lješnjaka
* 60 g (bezglutenskog) brašna
* kakao i slatko vrhnje za dekoraciju
OPIS POSTUPKA: Prvo nad parom istopimo čokoladu s maslacem. Snijeg napravimo iz bjelanjaka s prstohvatom soli. U drugoj posudi pomiješamo žumanjke sa šećerom i polako dodajemo istopljenu (ne vruću) čokoladu i miješamo. Dodamo brašno, narezane lješnjake i dobro promiješamo. Na kraju umiješamo još snijeg iz bjelanjaka. Pečemo 30 min 180°C. Kada je torta pečena možemo ju ukrasiti s kakaom i slatkim vrhnjem.
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Nina Kunc
Komentari (0)