Čoko tortica bez mlijeka, brašna i šećera
* 4 avokada - dobro zrela
* 140 g badema i indijskih oraščića
* 120 g 100% kakaa
* 3 žlice chia sjemenki
* 125 ml agavinog sirupa (može biti i javorov)
* 2 žlice kikirikijevog maslaca
Preljev:
* 3 žlice kokosovog ulja
* 1 žlica agavinog sirupa (može i javorov)
* malo himalajske soli
* 3 žlice 100% kakaa
1. Smiksamo bademe i indijske oraščiće (ne skroz u prah)
2. Dodamo oguljene i bez koštice avokade, kakao, chia sjemenke i agavin sirup i sve skupa smiksamo (toliko je dobro da bi već sirovo pojeli)
3. Dodamo još kikirikijev maslac, smiksamo i «tijesto« je gotovo
4. Model namažemo s kokosovom masti, pečemo 30 min na 180 stupnjeva
Preljev: Malo zgrijemo i izmiješamo mješavinu svega što je u sastojcima za preljev. Dobijemo ukusan preljev kojeg kada ga polijemo po tortici lijepo se stvrdne.
Na kraju torticu još ukrasimo s kakaom i ukrasimo po želji.
RECEPT PRIPREMILA: Gaja Prestor
Komentari (0)