Čoko-lješnjakovi muffini
SASTOJCI:
* 221g zobenih pahuljica
* 87g lješnjaka
* 50g meda (ili agavinog sirupa za vegansko variantu)
* 54g smeđeg šećera
* 36g kakaa
* 1 žličica vanilijevog ekstrakta
* 1/2 žličice soli
* 1 i pol žličica sode bikarbone
* 3,60dl vode
* narezani komadići čokolade, oraha, lješnjaka itd.
Za čokoladni ganaš:
* 200g čokolade
* 2dl vrhnja
OPIS POSTUPKA: Lješnjacima prvo odstranimo koru – stavimo ih u pećnicu na 180 stupnjeva na 10 – 15 minuta, malo ohladimo, zamotamo u krpu i dobro zgnječimo da kora samo padne. Sve sastojke stavimo u multipraktik (osim narezane čokolade i oraščića) te dobro izmiksamo. Na kraju umiješamo narezanu čokoladu i izabrane oraščiće. Masu prelijemo u modele za muffine i pečemo 20-25 minuta na 180 stupnjeva. Za čokoladni ganaš: Vrhnje zavrijemo i prelijemo narezanu čokoladu na to. Pustimo da se ohladi (stavimo u hladnjak za par sati). Smjesu onda izmiksamo dok ne dobijemo glatku kremu s kojom ukrasimo muffine.
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Mojca Perdih
Komentari (0)