Čips od kelja sa sjemenkama ili oraščićima
SASTOJCI: * ohrovt * ulje (maslinovo, kokosovo) * himalajska sol * začini (kurkuma, papar, crvena paprika, čili...) * po želji sjemenke, oreščki OPIS POSTUPKA: Listove kelja operemo, osušimo na kuhinjski krpi i iskidamo na komadiće. U posudici pomješamo ulje i začine po želji. Kod umaka možemo eksperimentirati...možemo dodati sjemenke (npr. sezam..), oraščiće (kikiriki, indijske...), umak od soje, češnjaka itd. Ako dodajemo oraščiće sve zajedno sameljemo u multipraktiku i prelijemo preko kelja. S rukama dobro promiješamo i u ventilacijski pećnici sušimo na 130 stupnjeva približno 30 minuta. Za to vijeme malo promiješamo i pazimo da nam ne zagori. Čips možemo jesti samostalno ili kao prilog jelima. TRAJANJE PRIPREME: 40 minuta RECEPT NAPISALA: Malinca Andreja
Komentari (0)