Cheescake bez grijeha
Tijesto
* 100 g brašna od pira
* 50 g rižinog cornfleksa (izmiksamo u multipraktiku da dobijemo manje komadiće; možemo upotrijebiti i neke druge pahuljice, ali cornfleks će dati tijestu hrskavost)
* 20 g mljevenih badema
* 25 g kokosovog ulja
* 3-4 žlice mlijeka (obično ili bilo koje drugo)
* 1 žlica zaslađivača Sugar sweet 1:10 ili nekog drugog zdravog zaslađivača
* 1 žličica arome vanilije
* 1 žličica ruma
* vrh noža sode bikarbone
Nadjev:
* 1,5 banana
* 250 g grčkog jogurta bez masti (možete upotrijebiti i običan grčki jogurt, ali će kalorična vrijednost biti veća)
* 250 g svježeg sira (s manje masti)
* 2 jaja
* 1 žlica zaslađivača Sugar sweet 1:10
* 1 žličica arome vanilije
* 1 žlica ruma
* 1 žlica pudinga od vanilije u prahu (čak i ako ga ne dodate će vam desert uspjeti, ali ako ga dodate tekstura će biti kompaktnija)
* dodatna banana (po izboru)
Preljev: (neobavezno; nije uračunat u skupnu kaloričnu vrijednost)
* crna čokolada Cavalier (količina po izboru)
* banana (količina po izboru)
OPIS POSTUPKA: Tijesto: Prvo pomiješamo sve suhe sastojke, a zatim dodamo mokre i rukama umijesimo tijesto (rahlo tijesto u obliku mrvica). Tijesto stresemo u okrugli pekač (promjer 24 cm) obložen papirom za pečenje i pritisnemo ga na dno po cijeloj površini (ako imate dovoljno tijesta možete ga staviti i malo sa strane pekača, ali nije nužno). Tijesto pečemo 8 minuta na 180°C.
Nadjev: U blenderu izmiksamo sve sastojke osim dodatne banane da dobijemo glatku masu. Kada je tijesto pečeno, na njega stavimo dodatnu bananu narezanu na komadiće i preko nje prelijemo preljev od svježeg sira. Pečemo 60 minuta na 175°C, a zatim još 5-10 minuta na 200°C. Po želji ukrasimo s komadićima banane i čokoladom (ja sam istopila 2 komadića čokolade Cavalier kojoj sam dodala steviju).
VRIJEME PRIPREME: 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Rebeka Napret
Komentari (0)