Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Caprese pesto pizza od palente
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Caprese pesto pizza od palente

SASTOJCI:
* 130 g palente (1 šalica) 
* 3,5 šalice vode 
* sol 
* 1 dl soka od rajčice 
* 250 g mozzarella sira 
* 150 g cherry rajčice 
* 3 čajne žličice pesta od bosiljka 
* par listića svježeg bosiljka
* papar 
* maslinovo ulje 

OPIS POSTUPKA: Najprije skuhamo palentu. Moja šalica je sadržavala 130 grama palente, zato sam u lončić stavila 3,5 dl vode i u nju, prije nego je zavrijala, umiješala palentu pomoću metlice, kako se ne bi stvorile grudice. Kad je palenta počela vrijati, dodamo malo soli, a zatim skuhamo prema uputama na ambalaži. Pripremimo posudu za pečenje, u nju stavimo pek papir i premažemo s malo maslinovog ulja. Kad je palenta kuhana, stavimo ju na pleh i pomoću žlice jednakomjerno rasporedimo u krug ili kvadrat, debljine između 1 do 2 cm. Ako je moguće, napravimo dignuti rub, kao kod običnog tijesta, kako nadjev ne bi iscurio. Možemo ostaviti da se malo ohladi. Na polovice razrežemo cherry rajčice. Na šnite narežemo mozzarellu. Po palenti prelijemo sok od rajčice i žlicom jednakomjerno razmažemo. Zatim stavimo mozzarellu, no nekih 70 grama ostavimo za kraj. Rasporedimo rajčice i pokapamo pestom. Posolimo po potrebi i dodamo još par listova bosiljka. Pečemo 10 minuta na 250 stupnjeva Celzijusa. Zatim pizzu ostavimo da se malo ohladi. Prije nego ju poslužimo, posipamo još preostalom mozzarellom, popaprimo i dodamo par listića svježeg bosiljka. 

VRIJEME PRIPREME: 35 min
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek - TasTasty

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 4194304, emalloc: 10272168
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem