Cannelloni sa sirom i špinatom
SASTOJCI:
* 1 paket cannellona (500 g), a može i svježa tjestenina u obliku listova za lazanje
* 500 g špinata
* 500 g svježeg sira
* 0,5 l mlijeka
* brašno
* sol
* papar
* muškatni oraščić
* maslinovo ulje
* maslac
* parmezan ili grana padano
OPIS POSTUPKA: Špinat oprati, osušiti i narezati te na malo maslinova ulja prodinstati dok ne provene i dodati sol, papar i muškatni oraščić. Špinat zatim umiješati u svježi sir te dodati parmezana ili grana padana po želji. Po potrebi dodatno začiniti, ali oprezno sa dodavanjem soli jer je i parmezan slan. Pripremimo bešamel umak sa mlijekom, brašnom i muškatnim orašćićem. Na tavici zagrijemo kockicu maslaca, dodamo brašna i polako dodajemo zagrijano mlijeko do željene gustoće. Bešamel pustimo da prokuha na laganoj vatri nekoliko minuta. Cannellone punimo sa smjesom svježeg sira i špinata te slažemo u vatrostalnu posudu u koju smo na dno ulili malo bešamela. Umjesto cannellona može se koristiti i svježe tijesto za lazanje, tada ga namažemo smjesom i zamatamo kao palačinke. Punjene cannellone prelijemo ostatkom bešamel umaka i preko njega naribamo ostatak parmezana. Pečemo u pećnici na 180° cca 30 min.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Iva Gašparović
Komentari (0)