Tikvice s divljom rižom
* luk ili poriluk
* tikvica
* 2 mrkvi
* suncokretove sjemenke
* mozzarella ali obični sir
* sol, papar
* kurkuma, crvena paprika u prahu
* žličica kokosovog ulja
* zdjelica divlje riže
OPIS POSTUPKA:
Poriluk narežemo na tanke kriške. Tikvicu i mrkvu ogulimo i naribamo na kriške. Na kokosovom ulju popržimo poriluk, dodamo tikvicu i mrkvu te pečemo najviše 7 minuta. Solimo, paprimo, začinimo i pečemo još pola minute. Povrće stavimo u glinenu ili staklenu posudu i po želji pospite nariban sir ili mozzarellu. Potresemo sa suncokretovim sjemenkama i pečemo u pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta. To vam može služiti kao glavno jelo, a možete i dodati na primjer divlju rižu, koju skuhamo u međuvremenu kad se peče povrće.
RECEPT PRIPREMILA: Neja Hafner
Komentari (0)