Bučini njoki
* 300 grama bučinog pirea
* cca 300 grama pirovog bijelog brašna
* muškatni oraščić (cca četvrtina žličice)
* sol i papar
Pesto iz ljubičastog bosiljaka:
* 20-30 listića ljubičastog bosiljaka
* 30 grama pinjola
* 1 režanj češnjaka
* 4-5 žlica maslinovog ulja
* sol i papar
OPIS POSTUPKA: Bučine njoke napravimo tako da sve sastojke skupa promiješamo. Najprije dajte 200 g brašna te ga polako dodavajte sve dok tijesto više ne bude previše ljepljivo. Dobiveno tijesto izvaljamo u duži valjak kojega narežemo na manje komadiće. Iz komadića oblikujemo manje valjke koje pritisnemo s vilicama da dobiju utore.
Njoke složimo na papir za pečenje i ohladimo u frižideru za to vrijeme dok pripremamo pesto.
Pesto pripremimo tako da sve sastojke na grubo sameljemo i promiješamo.
U večoj posudi zavrijemo malo posoljenu vodu i u nju istresemo njoke te ih kuhamo na srednjoj vatri cca 4-5 minuta dok ne isplivaju na površinu. Kada isplivaju znači da su kuhani. Njoke ocijedimo i serviramo na tanjur, a preko njih posipamo nekoliko žličica pesta iz ljubičaste bazilike.
RECEPT PRIPREMIO: Easy recepti
ines
njami:)