Brzi rustikalni kruh
* 250 g zobenog brašna
* 250 g ječmenog brašna
* 1 ½ žličica sode bikarbone
* 1 žličica soli
* 3 žlice sjemenki suncokreta
* 1 žlica meda
* 3 žlice maslinovog ulja
* 450 ml jogurta
OPIS POSTUPKA: Brašno zajedno sa sodom prosijemo, dodamo sol, sjemenke suncokreta, med, potom jogurt te izmješamo, ne dugo jer duljom obradom postane žilavo.
Sve radimo jako brzo jer soda u dodiru s kiselinom počinje „raditi“ i što smo sporiji smanjujemo rahlost kruha.
Tijesto brzo prebacimo u kalup za i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 200° te pečemo 35-45 min. Pečenost provjerimo probadanjem drvenim štapićem.
Kruh iz kalupa istresemo na krpu te ga umotamo i pustimo da se ohladi.
VRIJEME PRIPREME: 10 min + vrijeme potrebno da se kruh ispeče
RECEPT PRIPREMILA: Romana Horvat
Komentari (0)