Browniji od slatkog krumpira
SASTOJCI:
* 1,5kg slatkog krumpira
* 3/4 šalice zobenih pahuljica
* 1+1/4 šalice biljnog mlijeka
* 1+1/4 šalice kokosovog šećera
* 1/2 šalica kakaa u prahu
* 1 šalica prirodnog kikirikijevog maslaca
* prstohvat himalajske soli
* 1/4 šalice mljevenog kokosa
* 1/4 šalice oraha
* 1/4 šalice tamne čokolade
OPIS POSTUPKA: Slatki krumpir ogulimo, narežemo i kuhamo 20-25 minuta odnosno dok ne postane mekan. Ohladimo ga, izmeljemo zajedno sa zobenim pahuljicama, kakaom, kokosovim šećerom, biljnim mlijekom, kikirikijevim maslacem i soli. Kada masa postane glatka umiješamo mljeveni kokos, narezane orahe i komadiće tamne čokolade. Smjesu rasporedimo na pekač s papirom za pečenje, po vrhu stavimo još nariban kokos i pečemo 45-50 na 180ºC. Prije nego kolač serviramo, pričekamo da se potpuno ohladi.
VRIJEME PRIRPEME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Ana Čeperlin
Komentari (0)