Brancin sa slatkim krumpirom
SASTOJCI:
Riba:
* 1 veliki brancin kojeg narežemo na file ili 2 komada brancina koji su već narezani na file
* 1 žlica parmezana
* 1 žlica punozrnatih mrvica
* prstohvat ružmarina
* češanj češnjak
* 4 žlice maslinovog ulja
Prilog:
* 1 veliki slatki krumpir
* 1 mrkva
* par komadića luka
* prstohvat himalajske soli
OPIS POSTUPKA: Riba: Nariban parmezan, mrvice i ružmarin promiješamo skupa. U toj mješavini paniramo file brancina kojeg popečemo na zgrijanom maslinovom ulju u kojeg smo prije toga narezali češanj češnjaka. Prvo pečemo po strani gdje je koža i nato još na drugoj strani.
Prilog: Zgrijemo pećnicu na 175 stupnjeva. Mrkva i slatki krumpir ogulimo i narežemo na tanke komadiće. Pekač obložimo s papirom za pečenje, na njega položimo narezan slatki krumpir, mrkvu i luk. Pečemo cca 20 minuta – ovisi o pećnici.
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)