Bolonjez
Najtipičniji umak za tjesteninu od mljevenog mesa. Možete ju upotrijebiti za mnogo jela (tjestenine, rižota, lazanje, musake). Prednost tog umaka je za da je drugi dan još i bolji :)
SASTOJCI:
* maslinovo ulje
* 1 veći ili 2 manja luka
* 3 češnja češnjaka
* 300 g mljevenog goveđeg mesa (ili mješanog)
* 2 manje mrkve
* 1 crvena paprika
* 1 konzerva rajčice u komadićima ili pelata (možemo upotrijebiti i svježu rajčicu)
* 1 dcl bijelog vina
* himalajska sol
* papar
* ružmarin
* bosiljak
* parmezan
OPIS POSTUPKA: U velikoj tavi na maslinovom ulju popržimo sitno nasjeckani luk. Kad luk postane zlatne boje, dodamo još nasjeckani češnjak i meso. Meso pržimo tako dugo dok ne promijeni boju, a zatim ga zalijemo vinom. Kad vino ishlapi, dodamo nasjeckanu mrkvu i papriku. Pržimo još otprilike 5 minuta, te prelijemo rajčicom u komadićima. Posolimo po potrebi i dodamo začine. Kuhamo još približno pola sata. Po potrebi zalijemo vodom. Poslužimo uz omiljenu tjesteninu i posipamo naribanim parmezanom.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)