Bogadi desert s najboljim i najzdravijim mliječnim proizvodima
SASTOJCI:
Za tijesto:
* dva jajca
* 3 velike žlice eritritola (sukrin)
* 2 velike žlice ulja makadamije (može i neko drugo hladno prešano)
* 250 g običnog jogurta
* 10 velike žlice kokosovog nemasnog brašna
* 1 velika žlica indijskoga trputca
* 1 mala žličica ruma
Krema:
* 250 g svježeg sira
* 200 g bio šlag
* 1 jaje
* 3 velika žlica eritritola (sukrin)
OPIS POSTUPKA: Sve sastojke za tijesto promiješamo (prvo mokre, onda suhe). Tijesto rasporedimo u manjem niskom modelu kojeg namažemo s maslacem. Pečemo u prethodno zgrijanoj pećnici na 180 stupnjeva , 15 minuta. Za to vrijeme si pripremimo kremu koju jednakomjerno razmažemo po tijestu (nakon 20 minuta pečenja). Pekač stavimo nazad u pećnicu i pečemo još 20 minuta na jednakoj temperaturi. Desert ukrasimo s domaćim grožđem koje smo oprali i narezali na pola.
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Sindi Horvat
Komentari (0)