Beskvasni kruh od raženog brašna i sjemenki konoplje
SASTOJCI (za 1 srednji kruh):
* 300 g raženog brašna
* 200 g integralnog pšeničnog brašna
* 350 ml jogurta
* 1 i 1/2 žličica sode bikarbone
* 1 i 1/2 žličica soli
* 50 g sezama
* 100 g neočišćenih sjemenki konoplje
* 100 g sunckokretovih sjemenki
PRIPREMA: U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke – brašno, sodu, sol i sjemenke. Zatim dodajte jogurt i zamijesite tijesto. Zbog korištenja sode, nemojte dugo mijesiti tijesto niti ga puštati da se diže. Čim dobijete homogenu smjesu, malo ju oblikujte i stavite u kalup ili pleh obložen papirom za pečenje. Kruh pecite oko 50 min na 200 stupnjeva. Kad ga izvadite, mokrim rukama “umijte” kruh i zamotajte ga u platnenu krpu.
AUTOR: Lana Mujičić (Le cheflja)
Komentari (0)