Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Beskvasni kruh bez pšeničnoga brašna

Pšenično brašno i kvasac kod većine ljudi izazivaju netoleranciju i time uzrokuje čitav niz zdravstvenih poteškoća. Najčešće su to gastrointestinalne smetnje, problemi sa kožom, glavobolje, razdražljivost, umor, tjeskoba, problemi sa kosom i noktima. Nadalje, kvasac pogoduje razmnožavanju gljivica u organizmu koje dodatno pogoršavaju zdravstveno stanje te kao rezultat nemamo „životne energije“. Radi toga, probajte ovaj fini beskvasni kruh i uživajte u zdravom obroku. 

SASTOJCI:

* 500 g brašna (80% pirovo oko, 5% kukuruzno, 5% ječmeno,5 % laneno…..raženo, heljdino…..)
* 1 prašak za pecivo
* 1-2 žličice soli
* 350 ml mineralne vode
* 1-2 velike žlice maslinovog ulja
* sjemenke (lan, sezam, suncokret, zobene pahuljice po želji) 

OPIS POSTUPKA: Pomiješaju se suhi sastojci, te na kraju doda mineralna voda u koju se prethodno doda maslinovo ulje. Zamijesiti sve zajedno u ujednačenu masu i staviti u kalup. Kalup treba biti primjeren za pola kg brašna, čim manji to bolji jer se lijepo formira štruca. Prerezati nožem uzduž i poprijeko kako kruh ne bi pucao. Poprskati malo hladnom vodom i posipati sjemenkama i zobenim pahuljicama po želji radi dekoracije. Sjemenke se mogu staviti i u samu smjesu za kruh, bude hrskaviji kruh. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 i peći 1 sat i 15 minuta. Ja najprije pečem pola sata na 200 a nakon toga smanjim na 180-190 max da ne zagori korica. U pećnicu staviti lončić sa malo vode da kruh ne bude previše suh. Što se tiče brašna, nije nužno imati sva gore navedena brašna, bitno je imati bazno brašno a to je pirovo. (ima ga za kupiti u Malinci te ostalim prodavaonicama zdrave hrane i biljnim apotekama, i u bolje opskrbljenim marketima).Izbjegavati pšenično, ako se ga koristi, onda neka bude domaće integralno. Kruh nije potrebno ostavljati da se diže jer u njemu nema kvasca a time je postupak i jednostavniji. Kada je kruh gotov, izvaditi ga iz pećnice, staviti mokru krpu na njega i poriti jednom većom krpom da ostoji oko sat vremena.

ČAS PRIPREME: 1h i 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ivana Škopac Karčić 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 4194304, emalloc: 10313920
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem