Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Bananina šnita

SASTOJCI: 
Biskvit:
* 2 zrele banane 
* 3 jaja 
* 2 žlice istopljene kokosove masti (ulja) 
* 4 velike žlice Sukrina 
* šalica kokosovog brašna 
* šalica mljevenih badema 
* voda (glede na gustoću mase) 
* 0,5 male žličice soli 
* prašak za pecivo
* 1 na kolute narezana banana 
* 2 žlice gorkog kakaa u prahu 
Za preljev:
* 100g tamne čokolade 
* 1 žlica kokosove masti (ulja) 
* 0,5 dcl šlaga

OPIS POSTUPKA: Zrele banane zgnječimo s vilicom. U drugoj posudi dobro promiješamo suhe sastojke (osim kakaa). Nakon toga dodamo još mokre sastojke i dobro promiješamo s mikserom. Dodamo još zgnječene banane. Vodu polako dodajemo da masa ne bude prerijetka (mora bit kao jako gusta masa za palačinke). Masu razdijelimo na dva dijela. U jedan dio umiješamo još malo vode i gorki kakao u prahu.
U srednje veliki model obložen s papirom za pečenje ulijemo tamnu polovicu mase. Poravnamo ju i pečemo na 160 stupnjeva 10 minuta. Uzmemo iz pećnice i na površini rasporedimo kolete banane. Sa ostalom masom (svjetlom) masom prelijemo prvi sloj biskvita i bananine kolute. Izravnamo površinu i pečemo još cca 30 minuta na 160 stupnjeva.
Kada je biskvit pečen, stavimo ga da se ohladi. Za to vrijeme na laganoj vatri u slatkom vrhnju i masti istopimo komadiće čokolade. Miješamo da se dobro sve promiješa. Kada su biskvit i preljev ohlađeni prelijem preljev preko biskvita. Ohladimo do kraja, razrežemo i dobar tek.

VRIJEME PRIPREME: 90 min 
RECEPT PRIPREMILA: Marija Paladin

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 16777216, emalloc: 10300272
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem