Bananin - pirov carski drobljenac s grčkim jogurtom i kokosom
SASTOJCI:
* 1 jaje
* 1 zrela banana
* 1 dl mlijeka
* 3 žlice kokosovog brašna
* 3 žlice pirovog brašna (tj. po potrebi da dobijemo gustu smjesu)
* 150 g grčkog jogurta
* maslac od kokosa (ulje)
* agavin sirup
OPIS POSTUPKA: Bananu, kokosovo brašno, pirovo brašno, mlijeko i jaja zajedno izmiksamo da dobijemo gustu smjesu. U ugrijanoj tavi istopimo kokosov maslac te ulijemo pripremljenu masu. Ispečemo prvi jednu stranu, zatim okrenemo ispečemo drugu stranu, a nakon toga izrežemo na manje komadiće i popečemo dok ne dobiju zlatnu boju. Drobljenac stavimo na tanjur, posipamo s malo kokosovog brašna, dodamo grčki jogurt i prelijemo agavinim sirupom.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Maša Strožer
Komentari (0)