Azijska tjestenina
* azijska tjestenina
* poriluk
* tikvice
* kupus
* šampinjoni
* češnjak
* mrkva
* sojino ulje
* đumbir u prahu
* čili u prahu
* curry (kari) u prahu (po želji)
* 2 jajeta
* kikiriki
OPIS POSTUPKA: Azijsku tjesteninu brzo prokuhamo u slanoj vodi i skinemo s vatre. Na sitno nasiječemo povrće: poriluk, tikvice, kupus, šampinjone, češnjak i mrkvu.
U woku na maslinovom ulju prepržimo poriluk i češnjak. Dodamo ostalo povrće i na jakoj vatri pržimo cca 5 minuta. Dodamo sojino ulje i začine: đumbir, čili i po želji malo curryja.
Na kraju u prženo povrće dodamo 2 kajgana jajeta i na samom kraju prije kuhanu tjesteninu. Poslužite sa svježim čilijem ili prženim kikirikijem.
VRJEME PRIPREME: 40 min
PRIPREMILA: Maša Marovt
Komentari (0)